Suomalainen varhaiskasvatuksen arviointiosaaminen lähtee ulkomaille

Reunamo Education Research on saanut Business Finlandilta rahoituksen innovatiivisen liiketoiminnan kehittämiseen ja ulkomaanvientiin. Rahoituksella Reunamo Education Research toteuttaa varhaiskasvatuksen arvioinnin pilottihankkeet ulkomailla, ensimmäisenä Etelä-Koreassa. Yhteistyöneuvottelut Ruotsin kanssa ovat myös pitkällä.

Kehittävän Palautteen innovatiivinen arviointityökalu on ainutlaatuinen, sillä se kerää perinteisten kovien mittausten lisäksi myös tietoa lasten arjen kokemuksista. Työkalu hyödyntää analytiikassaan tekoälyä, jota kehitetään edelleen rahoituksella.

– Suomen varhaiskasvatus on arvioitu tutkimuksissa maailman parhaaksi. Koska kasvatus- ja opetusalan päättäjät ovat kansainvälisestikin hyvin kiinnostuneita varhaiskasvatuksesta, on suomalaisen varhaiskasvatuksen arviointitiedolle kysyntää vientituotteena niin Aasiassa, Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin, toteaa Reunamo Education Researchin toimitusjohtaja Leena Lahtinen.

Kehittävän Palautteen menetelmällä on kerätty yksityiskohtaista tietoa suomalaisesta varhaiskasvatuksesta ja sen toimivuudesta. Tiedon analysoinnissa on hyödynnetty tekoälyä.

– Nyt viemme tämän asiantuntemuksen myös ulkomaille, jossa sen avulla on mahdollisuus parantaa miljoonien lasten arkea ja antaa heille paremmat eväät elämään, sanoo Leena Lahtinen.

Kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet, että varhaiskasvatuksen taloudellinen vaikuttavuus yhteiskunnalle sekä sen vaikuttavuus yksilön koko elinkaaren elämänlaatuun on suurempi kuin mikään muu koulutusinvestointi. Tähän on kiinnittänyt huomiota muun muassa taloustieteen nobelisti James Heckman.