ReunamoEdun syksyn seminaaripäivä 17.11.2023 klo 12:30-14:30

Syksyn seminaaripäivässämme saamme jälleen ainutlaatuisen katsauksen valtakunnalliseen Kehittävä Palaute -tutkimusaineistoon tutkimusjohtaja Jyrki Reunamon johdolla. Lisäksi saamme kuulla  Teemu Nikkolan tuoreen väitöstutkimuksen antia. Ilmoittaudu mukaan tämän artikkelin lopusta löytyvästä ilmoittautumislomakkeesta ja saat uunituoreita näkökulmia varhaiskasvatuksen arkeen!

Seminaaripäivässämme:
ReunamoEdun tutkimusjohtaja Jyrki Reunamo: ”Tavoitteita ja indikaattoreita”

Olemme tottuneet ajattelemaan varhaiskasvatuksen tavoitteita ja indikaattoreita positiivisina ja varhaiskasvatusta eteenpäin vievinä asioina. Niin ne ovatkin monella tavalla. Hyvin toimiva tavoitteellinen yhteisö johtaa laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Tavoitteilla ja indikaattoreilla on myös varjopuolensa, joista on hyvä olla tietoinen.

  • Mitä haittaa voi hyvistä tavoitteista olla?
  • Miten indikaattorit eli kuvaukset tavoiteltavista ominaisuuksista voivat haitata näkemistä?
  • Miten meidän tulisi varhaiskasvatusta arvioida?

Väitöskirjatutkija Teemu Nikkola: ”Luovuus ja pedagogiikka, kaaos vai kontrolli?”

Pedagogiikka tarkoittaa Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaan suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa lasten hyvinvoinnin ja oppimisen toteutumiseksi. Mitä ulottuvuuksia suunnitelmallisuudella ja tavoitteellisuudella varhaiskasvatuksessa voi olla erityisesti luovuuden näkökulmasta?

Seminaarimme on kaikille avoin ja maksuton! Ilmoittautuminen on nyt auki. Varaa siis seminaari-iltapäivä kalenteriisi ja tule mukaan kuulolle. Vinkkaa myös kollegalle!

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella, ja saat sähköpostiisi kutsulinkin sekä lisätietoa lähempänä seminaaripäivää.