Nyt leikitään ja ulkoillaan! Jokainen tarvitsee voimaannuttavaa kohtaamista.

Arkeemme on jälleen ilmaantunut tunteita herättäviä maailman tapahtumia, jotka vaikuttavat tekoihimme ja puheeseemme. Päivittäisiin uutisiin jokainen yksilö suhtautuu eri tavalla ja tarvitaan herkät ”tuntosarvet” niiden vaikutusten tunnistamiseen. Nämä yksilön tärkeät ja arvokkaat reaktiot, pelot ja käyttäytyminen kertovat tunteistamme ja kokemuksistamme. Uskon, että jokaiselle on tärkeää kokea läheisyyttä, turvaa, rakkautta ja ohjausta, juuri nyt.

Pysähdy hetkeksi kuuntelemaan mistä ympärillä puhutaan tai kuinka vallitsevaan tilanteeseen suhtaudutaan. Jotta voimme vaikuttaa ilmapiiriin, on aika pitää tuumaustauko ja varmistaa myönteisiin asioihin keskittyminen. Havainnoi tilannetta ja tarkista, että kaikki voivat hyvin ja ilmapiiri koetaan turvalliseksi taustoista ja kulttuureista riippumatta. Varmista, että työyhteisössä puhutaan kulttuureista ja ihmisitä arvostavasti.

Muistetaan, että päivä alkaa kohtaamisella ja toivottavasti voimaannuttavalla katseella, jonka viesti on – rakennetaan tästäkin päivästä turvallinen. Nyt jos koskaan tarvitaan herkkyyttä tunnistaa omat ja lasten kokemat tunteet vallitsevasta tilanteesta. Varmistetaan, että meillä on käytössä voimaannuttava työkalupakki lasten, itsemme, työyhteisön ja läheisten tukena. Aloita vaikkapa retkestä metsään tai lähiluotoon!

 

  • Varmista oppimisympäristöt ja eheä päivä, joka mahdollistaa ja kannustaa lapsia yhteiseen leikkiin.
  • Ylläpidä lasten motiiveista lähtevää leikkiä, rikasta ja kannattele sitä olemalla itse mukana.
  • Mieti miten sinä kannattelet voimaannuttavaa ja tulevaisuuteen luottavaa puhetta?
  • Siis kuule ja kuuntele!

 

– Leena Lahtinen

ReunamoEdun toimitusjohtaja