Joulutervehdys

Nyt on aika pysähtyä

Katsellessa lasten iloisia ilmeitä ja kuunnellessa leikin temmellyksestä nousevia riemun kiljahduksia, pysähtyy ajattelemaan, mikä on elämässä tärkeää ja merkityksellistä.

Vuosi 2020 on ollut varhaiskasvatuksessa käänteitä täynnä. Lasten, perheiden ja kasvatushenkilöstön arki on ollut täynnä yllätyksiä ja muutoksia. Vaikka ihmetystä ja huolta on tuntunut olevan ilmassa, niin tarkemmin ajatellen meillä asiat ovat kohtuullisen hyvin. Hyvinvointiyhteiskuntamme on taannut meille turvallisuutta ja toimivuutta kriisistä huolimatta ja positiivisia näkymiä on näköpiirissä. Onnistuneesta kriisityöstä iso kiitos kuuluu myös varhaiskasvatukselle. Varhaiskasvatuksen toimijat ja työntekijät ovat tukeneet kaikissa käänteissä lapsia ja perheiden arkea.

Varhaiskasvatuksella on merkittävä rooli arvojen ja asenteiden rakentamisessa ja hyvinvointivaltion kannattelijan. Jatketaan ja ylläpidetään yhdessä laadullista varhaiskasvatusta, niin tulevat sukupolvet selviävät yhtä hyvin tulevista haasteista.

Pidetään huolta kaikista lapsista ja toisistamme, etenkin vahvistetaan yhteistä luottamusta. Kukin kohdallamme voimme vaikuttaa siihen, miten asioista ajattelemme. Itse ainakin haluan uskoa hyvään ja pitää kiinni hyvästä. Tänä jouluna lähetän lahjaksi lämmintä joulumieltä ja lämpimiä ajatuksia kaikille!

Leena Lahtinen