ReunamoEdun syksyn seminaaripäivä 30.10.2024!

Järjestämme perinteikkään seminaaripäivän jälleen 30.10.2024 klo 12:30-14:30!🍂 Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin!

Tuttuun tapaan pääsemme ensin kuulemaan ReunamoEdun tutkimusjohtaja Jyrki Reunamon johdolla valtakunnallisia Kehittävä Palaute -tuloksia, tällä kertaa varsin ajankohtaisesta näkökulmasta: aiheena on lasten lukemisen nykytila varhaiskasvatuksessa. Lisäksi saamme vieraspuheenvuorot professori Mirjam Kallandilta (HY) sekä Porvoon varhaiskasvatuksessa esiopetuksen opettajana työskentelevältä Jessica Maaninka-Ekiltä.

12:30-13:20 Lukuhetket lasten kokemana
Jyrki Reunamo

Tutkimusjohtaja Jyrki Reunamo tarkastelee valtakunnallista Kehittävä Palaute -tutkimusaineistoa lukemisen näkökulmasta. Mitä lukuhetkillä tapahtuu lasten kokemana, mikä on niiden arvo varhaiskasvatuksessa?

13:25-13:55 Lukemisen valmiudet 
Jessica Maaninka-Ek

Jessica Maaninka-Ek on Porvoossa työskentelevä esiopetuksen opettaja, jolle lukemisen valmiudet ovat olleet syvä kiinnostuksen kohde jo pitkään. Hän kertoo oppineensa teknisen lukutaidon jo 4-vuotiaana ja että aihe on vienyt hänet mennessään opinnoissaan. Hän on tehnyt kaksi kanditutkimustaan (varhaiskasvatuksen opettajan ja luokanopettajan opinnoissa), gradunsa sekä erityisopettajaopintojen lopputyönsä lukutaidon ja lukemisvalmiuksien tiimoilta, varhaiseen lukemaan oppimiseen ja monikielisten S2-lasten näkökulmiin yhdistettyinä. Jessica syventyy puheenvuorossaan siihen, mitä lukemisvalmiudet oikein ovat, ja miten niitä pystyy selvittämään ja kartoittamaan, sekä ennen kaikkea tukemaan.

13:55-14:25 Jaettu tarinankerronta lapsen kielellisen, sosiaalisen ja emotionaalisen kehityksen tukemisen keinona
Mirjam Kalland

Professori Mirjam Kalland esittelee puheenvuorossaan jaettua tarinankerrontaa lapsen kielellisen, sosiaalisen ja emotionaalisen kehityksen tukemisen keinona. Taustalla on Helsingin yliopiston SAGA-tutkimus- ja kehityshanke. Puheenvuorossaan Kalland esittelee pian käynnistyvää Opetushallituksen rahoittamaa Tarinat tuovat yhteen -koulutushanketta, jossa tavoitteena on vahvistaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstön osaamista lasten kielellisestä ja sosioemotionaalisesta kehityksestä ja kielitietoisesta pedagogiikasta.

 

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella ja saat sähköpostiisi osallistumislinkin. Tilaisuus järjestetään Teamsissä.