Tänään käynnistyy Lapsen oikeuksien viikko, jonka teemana tänä vuonna on Lapsen oikeus hyvinvointiin. Lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20.11. ja kyseisen päivän ympärille on viime vuosina rakentunutkin kokonainen lasten juhlaviikko! Lapsen oikeuksien päivänä juhlistetaan YK:n Lapsen oikeuksien sopimusta, joka hyväksyttiin 20.11.1989. Teemaviikon tärkeimpänä tavoitteena on tehdä sopimus tunnetummaksi niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa sekä lisätä lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa.
Varhaiskasvatuksella on suuri merkitys lapsen hyvinvoinnin rakentumiselle ja tukemiselle. Me täällä ReunamoEdulla olemme vankkumattomia lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin puolestapuhujia ja pyrimme osaltamme tekemään parhaamme, jotta suomalaisessa varhaiskasvatuksessa lapset tuntisivat olonsa turvalliseksi, tulisivat kuulluiksi, saisivat riekkua ja telmiä, itkeä ja nauraa, rakentaa mitä mieleenpainuvimpia leikkimaailmoja sekä toimia yhdessä muun vertaisryhmän kanssa juuri omana itsenään. Kun maailmalta kuuluu sydäntä musertavia uutisia, sitä kovemmin meidän tulee pitää kiinni lapsen oikeuksista, niin Suomessa kuin muualla maailmassa.
Olemme tietenkin mukana viettämässä tätä tuiki tärkeää Lapsen oikeuksien juhlaviikkoa! Ainutlaatuinen Kehittävä Palaute -aineistomme antaa mahdollisuuden tarkastella lasten hyvinvointiin kytkeytyviä tekijöitä varhaiskasvatuksen arjessa. Ota ReunamoEdun some seurantaan, niin näet lasten hyvinvointiin liittyviä nostoja tutkimusaineistosta!
Ota haaste vastaan!
Haluamme haastaa teidät, arvon varhaiskasvatuksen ammattilaiset, pohtimaan lasten hyvinvoinnin kannattelua juuri siellä omassa työyksikössänne! Millä tavoin se konkreettisesti näkyy teidän arjessanne? Nappaa haaste vastaan ja lataa kuva alla olevasta linkistä. Pohtikaa yhdessä tiimin kanssa, kuinka seuraavat väittämät teillä toteutuvat ja haasta samalla kollegatkin mukaan niin työpaikoilla kuin somessa! Haasteen voi ottaa mukaan vaikka tiimipalaveriin tai viedä huoneen tauluksi kahvihuoneen seinälle. Herätellään siis yhdessä kaikkia pohtimaan toimintamme merkitystä lapsen hyvinvoinnin kannattelussa!